Blog

Lipsa editie 2016

Editia 2016 Vinca Sophia Barrique si Vinca Benedict Pinot Noir lipsesc din portofoliul Cramei Carastelec din cauza grindinelor severe din vara anului 2016. 

Concurs Revelion

Castiga o INVITATIE de doua persoane la @TheDate. NYE - Revelion La Palat unde vom ciocni cu un pahar de vin spumant Carassia la ora 00.00 poate si mai repede si un chit complet de savurat vinul spumant.

Aromele primaverii

Lângă pasta cu leurdă vă recomandăm un Vinca Rhein Riesling. Aromele de citrice, de fructe vor acompania aromele erbacee din mâncare.

Medalii pentru spumantul Carassia

Concursul de vinuri WineUp Selection organizat în cadrul festivalului WineUp Fair in Transilvania a adus primele premii pentru spumantele Cramei Carastelec. Concursul, ajuns la a doua ediție, adună cele mai bune vinuri din România, evaluate de un juriu internațional. 

Eleganța zonelor răcoroase

In zonele răcoroase se produc vinuri mai subtile, cu conținut de alcool redus, aciditate vioaie, având un corp mai suplu, arome de fructe strălucitoare, elegante,

 

Rhein Riesling, cel mai fericit vin

Vinul care și-a găsit echilibrul și armonia

Așa cum echilibrul în viață aduce fericire, un vin echilibrat este o garanție și mai sigură pentru starea de mulțumire. Cea mai importantă și cea mai delicată caracteristică a rieslingului este ECHILIBRUL, ARMONIA:  între aromele de fructe și notele minerale, respectiv echilibrul aciditate-zahăr.

Despre Pinot Noir vinifcat în alb

"Like Champagne without bubbles"

 

Ați băut vreodată vin alb vinificat din struguri roșii?

Dacă răspunsul este negativ, întrebarea următoare ar fi: ați băut vreodată Champagne? 

 

Pinot Noir, alegerea perfectă pentru rață și gâscă

Despre Pinot Noir se spune că este asul sommelierilor. E un Jolly Joker a vinurilor roșii în ceea ce privelte asocierea cu mâncare. Răspunsul la versatilitatea Pinot Noirului este aciditatea ridicată și astringența moderată a vinului.