Blog

Carassia won a Gold Medal at CSWWC

 

Carassia Blanc de Blancs medaliat anul acesta cu aur la Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante.

Carassia Blanc de Blancs became this year the first and only Romanian Sparkling wine to achieve Gold Medal at the prestigious Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC).

Aranyérmes lett a Carassia Blanc de Blancs a Pezsgővilágbajnokságon.

 

Povestea Carastelec

Povestea magnifica a Cramei Carastelec

Pe o parcelă atent aleasă dintre versanții deasupra satului – la momentul respectiv lăsat în paragină - Gál Tibor senior, a visat  pe această porțiune, numit și de el, Grand cru-ul zonei, o plantație și o cramă de spumante.

Concurs Untold

” Make your festival moment fizzier @Untold ”

 

Câstigă una dintre cele două abonamente de 4 zile la @Untold 2018 cu FRIZA. The party wine!

Ce trebuie sa faci?

Da like la aceasta postare, foloseste hashtagul #Itoldyoufriza in comentariul tau la aceasta postare, taguieste un prieten, cine crezi ca s-ar bucura de sansa de a castiga si distribuie pe pagina ta postarea.

 

Detalii in regulamentul concursului. Click mai departe!

 

Mult succes si ne vedem la Untold la un pahar de Friza! Nu uita #Itoldyoufriza 

Lipsa editie 2016

Editia 2016 Vinca Sophia Barrique si Vinca Benedict Pinot Noir lipsesc din portofoliul Cramei Carastelec din cauza grindinelor severe din vara anului 2016. 

Concurs Revelion

Castiga o INVITATIE de doua persoane la @TheDate. NYE - Revelion La Palat unde vom ciocni cu un pahar de vin spumant Carassia la ora 00.00 poate si mai repede si un chit complet de savurat vinul spumant.

Aromele primaverii

Lângă pasta cu leurdă vă recomandăm un Vinca Rhein Riesling. Aromele de citrice, de fructe vor acompania aromele erbacee din mâncare.

Medalii pentru spumantul Carassia

Concursul de vinuri WineUp Selection organizat în cadrul festivalului WineUp Fair in Transilvania a adus primele premii pentru spumantele Cramei Carastelec. Concursul, ajuns la a doua ediție, adună cele mai bune vinuri din România, evaluate de un juriu internațional. 

Eleganța zonelor răcoroase

In zonele răcoroase se produc vinuri mai subtile, cu conținut de alcool redus, aciditate vioaie, având un corp mai suplu, arome de fructe strălucitoare, elegante,

 

Rhein Riesling, cel mai fericit vin

Vinul care și-a găsit echilibrul și armonia

Așa cum echilibrul în viață aduce fericire, un vin echilibrat este o garanție și mai sigură pentru starea de mulțumire. Cea mai importantă și cea mai delicată caracteristică a rieslingului este ECHILIBRUL, ARMONIA:  între aromele de fructe și notele minerale, respectiv echilibrul aciditate-zahăr.

Despre Pinot Noir vinifcat în alb

"Like Champagne without bubbles"

 

Ați băut vreodată vin alb vinificat din struguri roșii?

Dacă răspunsul este negativ, întrebarea următoare ar fi: ați băut vreodată Champagne? 

 

Pinot Noir, alegerea perfectă pentru rață și gâscă

Despre Pinot Noir se spune că este asul sommelierilor. E un Jolly Joker a vinurilor roșii în ceea ce privelte asocierea cu mâncare. Răspunsul la versatilitatea Pinot Noirului este aciditatea ridicată și astringența moderată a vinului.