Crama

Crama Carastelec a fost concepută pentru a produce spumante cu metodă tradițională, întregul proces de vinificare al acestora având loc în cramă, de la presarea strugurilor, fermentare în sticlă, remuaj, degorjare, până la etichetare.   

Crama – construită în 2011–2012 cu fonduri UE - este o construcţie semiînfundată, pentru a asigura temperatura necesară de 14-15 grade Celsius. Foloseşte tehnologie de climatizare modernă, cu pompe geotermale. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1433 mp.

Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, dispunem de rezervoare de fermentare din oţel inoxidabil cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit, utilaj de etichetat și de de remuaj pentru spumant. Rezervoarele de inox au o capacitate totală de 2300 hl, din care două rezervoare sunt speciale de presiune pentru producerea vinurilor petiante, iar 4 rezervoare concepute pentru a produce vin roşu. Vinurile maturate le producem folosind butoaie de stejar de 225 litri, tip barrique, respectiv de 500 litri.

Proprietarii sunt investitori străini și provin din domeniul vinului,  mai precis în Ungaria deţin plantaţii şi crame de mărimea a 50 hectare în vestul ţării, respectiv de 9 hectare în Tokaj, zonă renumită de producție a vinurilor dulci. 

 

Zona satului a fost dintotdeauna menită să producă vinuri de înaltă calitate, tocmai de aceea am ales să plantăm pe dealurile din Carastelec, misiunea cramei fiind crearea vinurilor de excelenţă, iar garantia pentru aceasta - pe lângă terroir-ul minunat - sunt Preocuparea, Pasiunea și Profesionalismul.

 

 

Plantație »