Crama Carastelec » Blog » Pinot Noir, alegerea perfectă pentru rață și gâscă

Pinot Noir, alegerea perfectă pentru rață și gâscă

A inceput sezonul cărnurilor mai serioase. Rața și gâsca sunt păsările mai serioase în ceea ce privește gătitul. Rața/gâsca confiată sau făcut la cuptor la foc mic, sunt cele mai delicioase preparate a sezonului rece.

Pinot Noirul este o alegere bună lângă aceste preparate din cauza acidității ridicate a vinului, care diminuează grăsimea cărnii, ajută la digestie și se asociază perfect cu reducția de citrice, des folosită la confit dar și cu varza roșie călită cu vin.

 

Confit de rață/gâscă

4 pulpe întregi de rață/gâscă

30 gr sare de mare

2 foi de dafin sfărâmate

1 lingură de piper negru proaspăt măcinat

675 gr de untură de rață/gâscă

Cimbrișor

 

Frecăm pulpele spălate și uscate cu sarea amestecată cu piperul proaspăt măcinat și foi de dafin. Așezăm într-o tavă cu pielea în jos, acoperim cu folie, punem greutate peste (ex. Un kg de orez pusă pe o farfurie) și o lăsăm la rece min. 24 de ore.

Incingem cuptorul la 150 C, scurgem lichidul de sub carne, spălăm bine de condimente sub apă călduță (sarea și-a făcut treaba deja) și o punem într-o oală de fontă tot cu pielea în jos. Acoperim cu untura încălzită (nu fierbinte) și punem peste o crenguță de cimbrișor. Punem la cuptor timp de jumătate de oră, după care scădem temperatura la 140 C și mai lăsăm 2 ore jumătate. E atât de simplu.

Putem servi cu varză roșie călită și sos de citrice.  

 

Vinca Benedict Pinot Noir 2015