Crama Carastelec » Despre noi » Portofoliu de vinuri

Portofoliu de vinuri

FRIZA

Crama Carastelec este singura cramă din ţară care produce vinuri efervescente, de tipul petiante. În cazul vinurilor petiante, dioxidul de carbon din vin rezultă din propria fermentație a mustului,  iar vinurile au o perlație ușoară (între 1 - 2,5 bar presiune) ceea ce le transmite o maximă fructuozitate şi prospeţime. Brandul dedicat vinurilor petiante este Friza, de la cuvăntul “frizzante” din italiană, care înseamnă carbogazos.


VINCA

VINCA este brandul dedicat vinurilor linistite. Simbolul ales este floarea stilizată a saschiului, sau în latină Vinca Minor. Etimologia cuvântului provine de la cuvântul vincere, care înseamnă a învinge. Vinca învinge iarna, cu frunzele ei vivace, și dă culoare primăverii, simbolizând învierea naturii, a viei. Vinca este simbolul unui nou început.

Vinurile VINCA sunt vinuri linistite, monovarietale, vinificate în stilul lumii noi. Se obţin prin fermentarea şi maturarea în rezervoare de oţel sub temperatură controlată, proces care le conferă un caracter tânăr, proaspăt, răcoritor, cu arome fructuoase/ florale, iar aciditatea elegantă face ca vinul să se asocieze perfect cu nenumărate preparate.


Vinca Classic

Vinurile vinificate în stilul lumii vechi sunt maturate cel puțin o jumătate de an în butoaie de stejar tip barrique (225 litri) și în butoaie de stejar de 500 litri. Sunt vinuri complexe, elegante, care combină abundența aromelor din boabele de struguri atent îngrijite, finețea și rafinamentul aromelor sustrase din butoaiele de stejar.

Vinurile din gama Vinca Classic poartă numele personajelor importante din istoria satului Carastelec, astfel:

Sophia , este un vin creat în onoarea Sophiei Báthory, principesa care în anul 1650 a donat vie şi păduri pentru susţinerea reconstrucţiei bisericii din Carastelec, un Chardonnay sau cupaj baricat din soiuri albe, maturat în butoaie de stejar de 500 litri timp de 8 luni.  

Benedict  este un vin creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754 a dăruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul. Este un Pinot Noir, maturat în butoaie de stejar de 225, respectiv de 500 de litri.  

 

CARASSIA Méthode Traditionnelle

Spumantele CARASSIA sunt obținute prin metodă tradițională, adică prin fermentație în sticlă urmată de maturate îndelungată în același sticlă, în cazul spumantelor Carassia de minim douăzeci de luni. 

      CARASSIA Blanc de Blancs

      CARASSIA Rosé

      CARASSIA Classic

Istoria, prima documentare »