A Taittinger Champagne régió tíz legismertebb pezsgőháza közé tartozik és mérteiben az első a családi pincészetek és harmadik a saját tulajdonú birtokait tekintve. A Taittinger védjegye a Chardonnay fajtán alapuló és rendkívül következetes pezsgők.

A pezsgőházat eredetileg Jaques Forneaux alapította saját nevén 1743-ban. A harmadik legrégebbi pezsgőházat. 1932-ben Pierre Taittinger vásárolta meg, aki szőlőültetvényeket és a híres Château de la Marquetterie-t is megvásárolta, mely a mai napig a család tulajdonát képezi. A Taittinger-ház 2005-ben rövid időre gazdát cserélt, de Pierre-Emmanuel Taittinger, az alapító unokája, nem sokkal később, 2006-ban visszavásárolta. A családi szellem visszatért a Taittingerhez, és Pierre-Emmanuel immár fiával és lányával együtt erősíti a Taittinger pezsgők jelenlétét és jelentőségét a Champagne piacon.

A Taittinger mindig a könnyedségére, eleganciájára és tisztaságára törekedett, nem pedig a karakterre vagy az összetettségre. A Chardonnay a házasítások állandó alkotóeleme és alappillére. Ez határozza meg és különbözteti meg a Taittinger pezsgőket.

A Taittinger saját szőlőültetvényei folyamatosan gyarapodtak a generációk során. Mára 288 hektár területtel rendelkezik és ezzel Champagne harmadik legnagyobb saját területtel rendelkező pincészete. A saját tulajdonban lévő szőlőbirtok, melyből 60 hektár grand cru terület, a minőség garanciája. Ez képezi a Brut Réserve gerincét és nagyban meghatározza a pezsgőház stílusát.

„A családunk neve a palackon nagy felelősség. A megörökölt tudást és a jövő iránti elkötelezettséget közvetíti.”

Pierre Emmanuel Taittinger

A tételek

Blanc de Blancs
Rosé Brut
Rosé Brut
Rosé Brut
Rosé Brut
Classic Extra Brut

A Crush Distributionnal partnerségben felvállaltuk a Taittinger és Charles Heidsieck pezsgőházak népszerűsítését. Tiszteljük Champagne-t, egy példakép számunkra. Saját pezsgőinkkel nem imitálni szeretnénk Champagne-t, hanem megmutatni mit tudnak a pezsgő alapfajták Kárásztelken ugyanazzal a módszerrel, amiből ez a páratlan borvidék készíti pezsgőit. Ezzel az együttműködéssel is szeretnénk kiemelni közös értékeinket, ami mindenek fölé helyezi a minőséget, a precizitást és az eleganciát. Rendezvényeinken és kommunikációs felületeinken ennek a két kíváló pezsgőháznak a történetéről, termékeiről, értékeiről is mesélünk majd a pezsgőrajongóinknak.

rendeljen online taittinger pezsgőt!


A Taittinger pezsgők a www.crushwineshop.ro oldalon vásárolhatók meg.


A Taittinger pezsgőház hivatalos oldala: www.taittinger.com