A tételek


Vinca Theresia 2021

 

Citromsárga színe visszaköszön a bor zöldcitromos, gyömbéres illatában, amit a loncvirág bódító illata koronáz. Ropogóskörte, fehérbarack, mézes aromái, a citrusos, füves ízekkel karöltve egy egységes egésszé állnak össze. Elegáns savai, és citromolajas utóíze, ásványos jegyekkel zárul.

A rajnai rizling az egyensúly, a harmónia folyékony megtestesítője, hűvös klímán mutatja meg szebbik oldalát. Aromás, elegáns savgerincű, karakteres bor, mely visszatükrözi a termőhely és az évjárat sajátosságait. Nem véletlenül a séfek, borszakértők és sommelier-ék kedvence, mivel ételbarát bor, maradék cukor tartalmának köszönhetően kitűnő kísérője hangsúlyosan fűszeres ételeknek, melyek más borokkal nehezen párosíthatóak.

 

Szőlőfajta 100% Rajnai rizling
Alkoholtartalom 11,5%
Savtartalom 8 g/l
Cukor 4,8 g/l
Fogyasztási hőmérséklet 8-10°C
Ételpárosítás A rizling kitűnő választás ázsiai, pikáns, fűszeres ételek mellé, de kitűnően illik sushihoz, zöldfűszerekkel készült tésztaételekhez és húsokhoz, füstölt húsokhoz is. Hasonlóan szépen harmonizál magas savtartalmú ételekkel, mint nyári saláták, savanyított levesek és az erdélyi konyha zsírosabb fogásaival.

A Theresia Rhein Riesling 2018 a DECANTER WOLRD WINE AWARDS 2020 nemzetközi megmérettetésen ezüstérmet szerzett.

Vinca Benedict 2021

 

A Pinot Noir fajtára jellemző elegáns rubinvörös szín és pirosbogyós gyümölcsökből összetevődő intenzív illat, a hordós érlelésről árulkodó vanília, dohány és pörkölt illataromákkal egészül ki. Elegáns teste és fiatal, de érett lágy tanninjai kitűnően harmonizálnak a bor savszerkezetével. Ízjegyei között a fajtaspecifikus eper, málna, szeder aromái mellett, a Pinot Noir-ra jellemző földes jegyeket is felfedezzük, melyek egy hosszan tartó fűszeres utóízzel zárulnak. Egy nagyon fiatal Pinot Noir, a fajtára jellemzően, palackban folyamatosan alakul, fejlődik. A bor nagy tölgyfahordókban és új barrique hordókban érlelődött 8 hónapot. Limitált palackszám.

A bor a Benedict nevet viseli XIV. Benedek Pápa tiszteletére, aki búcsút engedélyez a kárásztelki templomnak Szent Kereszt napjára.

 

Szőlőfajta 100% Pinot Noir
Alkoholtartalom 14%
Savtartalom 5.27 gr/l
Maradék cukor 2 g/l
Fogyasztási hőmérséklet 14-16 °C
Ételpárosítás konfitált kacsa, burgundi marhapörkölt, gombás ételek, félkemény érlelt sajtok