A Carassia 773 tisztelgés a termőhely előtt. A terroir előtt. A természet előtt.

Büszkék vagyunk rá, hogy a két évszázaddal ezelőtt körberajzolt ültetvény visszakerült arra a térképre - kartográfiai pontossággal az eredeti helyére - amelyről 1773-ban készült először lenyomat. Pezsgőink azóta is évről-évre bizonyítják, hogy a termőhely a minőségi pezsgő szempontjából a legfontosabb, visszaigazolva a helyválasztást. A Carassia 773 egyediségét a termőhely kivételes adottságai biztosítják. Ez egy exkluzív és prémium házasítás, a komplexitás, a sokszínűség és az elegancia kifinomult keveréke.

A Carassia 773 kizárólag kimagasló évjáratokban készül és minden esetben a termőhely és az adott évjárat szépségeinek a lenyomata lesz. A Vintage pezsgők csak egy adott évjáratból származó alapborokból és csak kiemelkedő szüretet követően készülnek. A házasításhoz a legszebb alapborokat és hordós tételeket is használunk. A non-vintage tételekhez képest, az évjáratos pezsgők érlelési ideje legkevesebb három év, de ennél akár több is lehet, a palackos érlelés ritmusától függően.

Carassia 773 Vintage Brut 2018 az első évjáratos pezsgőnk, az első kimagasló évjárat a 2014-es első szüret óta, az első házasításunk, melybe hordóban érlelt chardonnay is került.

A 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir házasítás, tíz százalék nagy tölgyfahordóban érlelt és 10% almasavbontott chardonnay-t is tartalmaz és három éves palackos érlelést követően degorzsáltuk.

A 2022 novemberében megjelenő első évjáratos pezsgőnk még megjelenése előtt  ezüstérmet szerzett a londoni Pezsgővilágbajnokságon.

Vintages

Carassia 773 Vintage Brut 2018

A  minden szempontból kimagasló 2018-as szüret alapboraiból készült első évjáratos tételünk. A chardonnay-hangsúlyos alapbort egy kis adag - 10% - hordóban érlelődött chardonnay fűszerez meg és a több mint három éves palackos érlelés teszi teljes egésszé. Frissességét, krémességét, letisztultságát emelték ki az idei Pezsgővilágbajnokság ítészei. 

DÍJAK

EZÜST - Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022

SzőlőfajtákChardonnay 80% (10% hordós érlelés), Pinot Noir 20%
Pezsgőkészítéspalackban erjesztett és érlelt, tradicionális módszer
Érlelési idő:36 months
Dűlők:Kiscsere, Tóka
Alk.vol.12%
Dosage11 gr
Savtartalom6,9 gr
Kiszerelés750 ml