2021. december 02.

A Carassia Rosé a Pezsgő Világbajnokság egyik legrangosabb trófeáját és a Nemzeti bajnok címet is megszerezte

A Chairman`s Trophy-t, azaz a zsűri elnökének a különdíját is elnyerte a Carassia Rosé Brut NV 0,75l. A három aranyérmes tételünk négy csoportelső/Best in Class különdíjjal és egy újabb Nemzeti Bajnok díjjal gazdagítja a Pezsgővilágbajnokságon eddig szerzett éremgyűjteményünket.
2021. október 28.

Rekordszámú érmet szereztek a londoni Pezsgő Világbajnokságon a Carassia pezsgők

London – 2021. október 28. Kárásztelek Pezsgőpincészet által az idei, Londonban rendezett Pezsgő Világbajnokságra benevezett négy tétel mindegyike kitűnően szerepelt: három arany (Carassia Rosé, Carassia Blanc de Blancs Brut Magnum, Carassia Classic Brut Magnum) és egy ezüstéremmel (Carassia Classic Brut) az eddigi legjobb eredményét érte el a pincészet. Különösen büszkék vagyunk, hogy a fehér pezsgőinket követően, idén a rozé pezsgőnk is bekerült az aranyérmesek elit klubjába.
2020. november 24.

Megjelenésük óta folyamatosan a pezsgővilág élvonalában a Carassia pezsgők

Ezüstérmes a Carassia Blanc de Blancs és a Carassia Classic az idei CSWWC-n. Rendkívüli öröm számunkra, hogy a pezsgőink első kiadása óta folyamatosan jelen vagyunk a Pezsgővilágbajnokság díjazott listáján és évente sikerül világszínvonalon elismert, kíváló minőségű pezsgőt készíteni. 2017 májusi megjelenése óta a The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC) ítészei a világ legjobb pezsgői közé sorolják a Carassia pezsgőket.
2020. szeptember 28.

Magas pontszám mindhárom borkategóriában az első DWWA megmérettetésünkön

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Decanter World Wine Awards (DWWA)  idei kiadására beküldött minden tételünk 90-85 közötti pontszámot szerzett. Egy fiatal pincészet életében ezt egy nagyon ígéretes eredménynek érezzük, és egy hiteles visszaigazolásának, hogy a kíváló minőségre törekvésünk nem csak pezsgőinkben, de gyöngyöző és csendes boraink minőségében is visszaköszön.
2020. május 06.

Világklasszis pezsgők Romániában

Tavaly november óta Románia is szerepel a világ legjobb pezsgőit felvonultató, átfogó nemzetközi pezsgőkalauzban, a Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine negyedik kiadásában, ahogy Tom Stevenson a szerző fogalmaz a könyvben: “Romániában elkezdődött a világklasszis pezsgők korszaka, amit a Kárásztelek Pezsgőpincészet indított.”
2019. november 07.

Két kategóriában csoportelső különdíjat és NATIONAL CHAMPION trófeát szerzett a CARASSIA CLASSIC BRUT MAGNUM

Londonban, november 4-én hozták nyilvánosságra a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC 2019) aranyérmesei között is kimagasló eredményeket elért tételeket. A Carassia Classic Brut Magnum a júliusban elnyert aranyérem mellett, két kategóriában is csoportelső (Best in Class) minősítést kapott, valamint egy Best Romanian Sparkling Wine címet is átvehetett a Londonban megszervezett gálavacsorán.
2019. július 15.

Egy arany, két ezüst az idei Pezsgő Világbajnokságon

A Carassia első magnum tételei is bizonyítottak a legrangosabb pezsgőknek dedikált világverseny idei fordulóján. A The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC) zsűrije a Kárászteleki Pezsgőpincészet által nevezett négy tételből két magnum tételnek egy arany és egy ezüstérmet, a Carassia Classic Brut 0,75-ös tételének pedig ezüstérmet ítélt.
2018. október 24.

A CARASSIA lett a csoportelső a világbajnokságon és különdíjas a Kárászteleki Pezsgőpincészet

Londonban, október 24-én hozták nyilvánosságra a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC 2018) aranyérmesei között is kimagasló eredményeket elért tételeket. Pezsgőket és pincészeteket, csoportelsőket, régiógyőzteseket és stílus alapján választott világbajnokokat jutalmaztak. A Carassia Blanc de Blanc a júliusban elnyert aranyérem mellett, kategóriájában most a csoportelső (Best in Class) minősítést is megkapta. Különösen nagy elismerés továbbá, hogy a verseny történetének első Rising Star különdíját a Kárászteleki Pezsgőpincészetnek ítélték a CSWWC díjátadó gáláján, a nemzetközi verseny szakértői.